Artica´ne (verdovingsmiddel tandarts) en B12 problemen


logo.jpg (17401 bytes)

Google

 

Artica´ne (verdovingsmiddel tandarts) en B12 problemen


De macht van de farmacie

Een paar jaar geleden ben ik via een kennis in contact gekomen met een therapeute die EAV (Electro Acupunctuur Voll) doet. Ik weet dat er veel kritiek is op deze manier van diagnosticeren. Ook ik vind dat deze manier van diagnosticeren niet helemaal betrouwbaar is, maar mijn motto is, onderzoek alles en behoud het goede. Ik ben bijna een jaar bij deze EAV therapeute in de leer geweest. Zij heeft ontdekt dat er een verdovingsmiddel is dat bij een klein percentage, zo'n 4,5 % van de bevolking, DNA-beschadiging geeft. Het middel is een anaesthetica dat gebruikt wordt o.a. door huisartsen, tandartsen, dermatologen enz. De naam van dit anaesthetica is: Artica´ne hydrochloride als werkzame stof in o.a. Ultraca´ne, Ubistesin en Septanest enz.

Ongeveer 4,5 % van de bevolking heeft door erfelijke afwijkingen een verminderde werking van het enzym Cholinesterase (PChE), of te wel een Cholinesterase-deficiŰntie. Artica´ne wijkt af, voor wat betreft zijn metabolisme, van andere lokaal anesthetica, doordat het als enig anestheticum door PChE wordt afgebroken. Mensen met een tekort aan dit enzym kunnen stapeling in de lever krijgen van artica´ne en uiteindelijk DNA-beschadiging. Ook kan Artica´ne een probleem geven met de opname van vitamine B12.

De meeste tandartsen in Nederland kiezen voor artica´ne bij het verdoven van mondweefsel omdat het sneller werkt dan bijvoorbeeld lidoca´ne. Klachten na gebruik van dit middel bij sommige mensen zijn variŰrend van een algeheel gevoel van malaise, tintelingen in benen en armen, spieruitval, spasmen, extreme vermoeidheid, vage klachten enz. Er is een stichting in het leven geroepen, de Bosscher stichting, genoemd naar de therapeute die het ontdekt heeft. Dit is een stichting voor slachtoffers van lokale anesthesie. De Bosscher stichting is bezig om artica´ne nader te onderzoeken. De stichting is hier al een aantal jaar mee bezig maar er is weinig of geen medewerking van de overheid.

De Bosscherstichting heeft een website: www.bosscherstichting.org


Heb je aanvullende informatie of een persoonlijke ervaringen email mij dan even.

Ron


 

 

Subpagina's
 

  

free hit counters


View My Stats